Aanbieding!

Sigma SPORTS 500mm F4 DG OS HSM voor CANON

6.499,00 5.799,00

Slechts 1 resterend op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Wat onderscheidt de professionele fotograaf van de amateur? Het feit dat een professional onder iedere omstandigheid met goed werk terugkomt. Dit stelt de uiterste eisen aan zijn apparatuur.

Objectieven uit de Sports-lijn zijn stuk voor stuk ontworpen om fotografen onder de meest extreme omstandigheden te voorzien van de hoogst haalbare optische prestaties. Sports-objectieven ondergaan controle tests die hun weerga niet kennen en stuk voor stuk leiden tot slechts één gemende deler: betrouwbaar, onverwoestbaar, 100% made in Japan.

Kenmerkende objectieven uit de Sports-lijn zijn: tele-objectieven, telezoom-objectieven, supertele-objectieven en supertelezoom-objectieven.

Het meesterwerk van de Sports-lijn

Professionele fotografen die de hoogste eisen aan hun werk stellen kiezen voor een prime objectief van de allerhoogste kwaliteit. De SIGMA 500mm F4 DG OS HSM Sports voorziet niet alleen in deze behoefte, maar gaat veel verder dan iedere fotograaf zich voor mogelijk kon houden.

Dit vlaggenschip van de Sports-lijn is stof- en spatwaterdicht en uitzonderlijk licht gebouwd en voorzien van SIGMA’s nieuwste technologieën. Denk hierbij aan een intelligent OS-systeem, voorzien van SIGMA’s nieuwe algoritme, de nieuwste generatie hyper sonic motor (HSM), compatibiliteit met SIGMA’s high end tele-converters een diverse AF-functies en uiteraard de mogelijkheid om de instellingen te personaliseren met het optioneel verkrijgbare USB-DOCK.

De SIGMA 500mm F4 DG OS HSM Sports:

De logische keuze van veeleisende professionals.

De Sigma 500mm F4 DG OS HSM | Sports is het vlaggenschip uit Sigma’s Sports-lijn. Dit meesterwerk van een objectief wordt gekenmerkt door haar functionaliteit, duurzaamheid en een hoge optische én technologische standaard.

Om u in staat te stellen om de hoogst haalbare beeldkwaliteit te realiseren, heeft Sigma haar nieuwste technologieën en functionaliteiten in dit vlaggenschip ondergebracht, zoals: optische beeldstabilisatie, een nieuw hypersonische motor,  stof- en spatwaterbestendige constructie en Sigma tele-converter compatibiliteit.

Met dit objectief heeft Sigma een nieuwe standaard gezet op het gebied van hoogwaardige tele-objectieven

Uitstekende bouwkwaliteit
Om het gewicht van dit objectief tot een minimum te reduceren (3310 gram) is de behuizing vervaardigd uit een magnesiumlegering. Hierdoor is dit objectief super licht, maar uiterst sterk en wendbaar.

Ter preventie van stof en waterdruppels, is de lensvatting voorzien van een rubberen afdichtring. Het voorste lenselement is bewerkt met een olie- en waterafstotende coating, hierdoor kunnen olie en water eenvoudig van het element worden afgeveegd. Daarnaast zorgt de coating ervoor dat olie niet op de oppervlakte van de lens blijft plakken.

Top-level optische prestaties
Chromatische en asferische aberraties worden geminimaliseerd doordat dit objectief is voorzien van twee FLD (“F” laag dispersie) glaselementen en een SLD (Speciaal laag dispersie) glaselement. Daarnaast zorgen deze elementen voor een optimale krachtdistributie.

Intelligente vier stops optische stabilisatie
Het optische stabilisatie (OS) systeem is voorzien vaneen nieuwe acceleratie sensor waardoor nog preciezere prestaties en tot vier stops optische stabilisatie kunnen worden gerealiseerd.

Twee OS-modi zijn beschikbaar: Mode 1 is voor regulier gebruik en Mode 2 voor situaties waarbij panning noodzakelijk is.

Wanneer u fotografeert met de tweede OS modus ingeschakeld, wordt de acceleratie sensor ondersteunt door het intelligente OS-system en het geüpdatete stabilisatie algoritme. Deze technologieën zorgen voor een zeer effectieve beeldstabilisatie, waardoor u ongeacht de positie van de lens, de camera horizontaal, verticaal of diagonaal kunt bewegen.

Met behulp van de tweede OS modus kunt u dus zeer eenvoudig onder diverse omstandigheden bewegende objecten vastleggen.

Autofocus schakelaar met voorkeursmodus
De autofocus schakelaar stelt u in staat om uw eigen autofocus voorkeur op te slaan. Het objectief onthoudt de autofocuspositie waar uw voorkeur naar uit gaat, maar de autofocus kan hiermee ook worden uitgeschakeld, totdat u de autofocus weer nodig heeft.

Fulltime manual override
Als toevoeging op de AF en MF schakelaar is MO (Manual Override) optie toegevoegd. Wanneer u in de MO stand fotografeert, dan schakelt het objectief automatisch over op handmatige focus zodra u aan de focusring draait, zelfs gedurende continu focus. Fulltime handmatige focus is mogelijk in de AF stand.

Met de optionele SIGMA USB Dock kunt u onder andere de sensitiviteit van de handmatige focus in de MO stand aanpassen.

Functionele statiefgondel
Vaak worden tele-objectieven van dit kaliber gebruikt in combinatie met een mono- of tripod statief. Mede om die reden is de 500mm F4 DG OS HSM | Sports voorzien van een grote, extreem solide, niet afneembare statiefgondel.

De positie van de statiefgondel kan met “klik”stops van 90 graden worden gewijzigd, hierdoor kunt u eenvoudig van horizontale naar verticale fotografieposities wisselen. Door aan de “Click” schakelaar te draaien kunt u de positie van de statiefgondel vastzetten.

Om spanning op de camera vatting te voorkomen wordt dit objectief geleverd met een speciale draagriem voor de statiefgondel.

Compatibel met de los verkrijgbare SIGMA teleconverters
Speciaal voor de nieuwe productlijnen heeft Sigma bijbehorende teleconverters ontwikkeld. De autofocus van uw Sigma objectief blijft volledig intact met deze teleconverter.

De Sigma TC-1401 Teleconverter zorgt voor een bereik van 700mm en een lichtsterkte van F5.6 en de Sigma TC-2001 teleconverter zorgt voor een hypertelefoto bereik van 1000mm en een lichtsterkte van F8.0.

Let op:  Indien u een object met weinig contrast of met een lage helderheidswaarde fotografeert, kan het voorkomen dat het focuspunt niet op uw object ligt.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sigma SPORTS 500mm F4 DG OS HSM voor CANON” te beoordelen